Op deze pagina mijn eigenschappen over mijn gezondheidstoestand,

wat is Klinefelter,

wat heeft indirect met Klinefelter te maken

wat is geen Klinefelter.

Klinefelter: Ja
Trillende Handen
Klinefelter: Ja

Als kind had ik altijd trillende handen. Dat is Klinefelter. Motorische gestoordheid. Het is in de loop van de jaren weggegaan.
Spraak Gebrek
Klinefelter : Ja

Toen ik leerde spreken had ik een spraakgebrek. Ik kon de K niet uitspreken. Is er uit gegaan, maar als ik in het nauw of onder druk zit, kom ik niet uit mijn woorden. Dat wordt veroorzaakt, door het verschil in IQ. Ik heb een schriftelijk IQ van 131, hoog begaafd, een mondeling IQ van 119. Dat wat ik denk kan ik niet zeggen. Als ik tijd genoeg heb om te denken is dat geen probleem. Moet ik echter snel denken, dan gaat dat denken wel snel, maar het spreken loopt dan niet gelijk met het denken. Dan kunnen 2 dingen gebeuren, ik zeg niks meer, klap volkomen dicht, of ik begin om me heen te slaan, figuurlijk, met de makkelijkste woorden die in mij op komen en dat is niet voor iedereen even prettig.
Sloffen Met Voeten
Klinefelter: Ja

Ik slofte altijd met mijn voeten, doe ik nog steeds. Ook een motorische gestoordheid. Een arts van het SGL in Heerlen, waar ik kwam voor orthopedisch schoeisel ontdekte na 57 jaar een clonus in de rechtervoet. Een clonus is een niet controleerbare spiertrekking. Dus ik ben spastisch in mijn rechtervoet. ik denk ook links, maar die is nog niet gevonden. Misschien komt dat ook nog eens een keer.
Kleine testikels
Klinefelter: Ja

Ik heb kleine testikels. Ze zijn nu anno 2017 onder invloed van 14 jaar testosteron niet meer voelbaar, dus minuscuul klein, Sinds mijn 19de weet ik dat ze klein zijn. Maar men verzuimde me toen wel te zeggen dat het kwam doordat ik een Klinefelter was. Zij zeiden toen tegen me dat ik op late leeftijd de bof had gehad en dat dat de oorzaak was. Ze hebben me er op afgekeurd, want mijn mede soldaten zouden me uitlachen, zei men tegen mij, het was me nog nooit gebeurd, dat uitlachen. Maar toch durfde ik vanaf die tijd niet meer in een zwembad te gaan, want thuis en in mijn schooltijd was ik genoeg uitgelachen. Ik begrijp ook niet dat ze me bij de keuring niet hadden afgekeurd, want daar controleren ze ook de testikels.
Bloedarmoede
Klinefelter: Ja

Klinefelters hebben een hormoon tekort. Hierdoor ontstaat bloedarmoede. In mijn jeugd viel ik altijd flauw in de kerk. Men heeft het onderzocht, maar ik kreeg geen medicijnen voorgeschreven. Blijkbaar wel ontdekt wat het was, maar men kon of wilde het niet verhelpen en blijkbaar ook niet vertellen.
Smalle schouders
Klinefelter: Ja

Mijn schouderbreedte is 41 cm. Voor een man van mijn proporties had dat minimaal 67 cm moeten zijn.
Te Lange Ledematen
Klinefelter: Ja

Klinefelters hebben te lange armen en benen. Door het testosteron tekort, krijgen de armen en benen niet het signaal om met de groei te stoppen.
Je ziet dat fenomeen ook vaak bij vrouwen. Wordt zelfs tot de zeven schoonheden gerekend, dacht ik.
Slecht Concentratievermogen
Klinefelter: Ja

Hoe het tot stand komt weet ik niet, maar het komt bij Klinefelters veel voor, dus ook bij mij. Een boek lezen is niks voor mij. Ik ben ook iemand die vaak dingen te gelijk zit te doen, dan dit en eventjes erna weer at anders. Ik maak tegenwoordig wel alles af. Vroeger kon het wel eens voorkomen dat ik dat niet deed.
Slecht Korte Termijn Geheugen
Klinefelter: Ja

Ik heb een slecht kort termijn geheugen. Altijd gehad. Je wil wat doen je loopt er naar toe en dan vraag je je af wat je nog eens kwam doen. Als mensen me wat zeggen het zelfde probleem. Schrijf ik het op, dan vergeet ik het niet meer. Ik hoef niet alles op te schrijven, soms maar enkele dingen om toch weer alles te kunnen reproduceren. Ik leg ergens iets en even daarna weet ik niet meer waar ik het gelegd heb. Dat is wel eens lastig vind ik zelf. Vroeger legde ik altijd alles hoog neer. b.v. op een kast. Mijn moeder vroeg me dan wel eens waar heb je het gelegd, ik zei dan ik weet het niet meer, ze keek dan bovenop alle kasten en in 9 van de 10 gevallen lag het er dan ook.
Soms is het ook wel makkelijk, ik ben snel een ruzie vergeten en ik wens soms ook wel eens dat meer mensen een slecht kort termijn geheugen moesten hebben. Dan was er wat minder geweld op deze aardbol. Ik kan geen namen onthouden, wel getallen. Of dat ook Klinefelter is weet ik niet.
Weinig Beharing
Klinefelter: Ja

De beharing gaat weer verdwijnen gelukkig maar, want sinds 23 augustus 2018 heb ik vrouwelijk hormoon, voor het gezicht ben ik bij een huidspecialist. Gelukkig vlak in mijn buurt. De rest gaat in de loop van de jaren vanzelf weg heb ik ergens gelezen, ik ben benieuwd.
Open Been
Klinefelter: Ja

Als kind had ik ooit een wond op mijn scheenbeen. Wilde maar niet dichtgaan. Het heeft een jaar geduurd, voordat de wond genezen was. Hij zat tot op het bot. Klinefelters hebben een slechte doorbloeding van de benen. Slechte heling, spataderen, trombose zouden dan de kop op kunnen steken. Een goede doorbloeding kun je opwekken door koud en warm water baden. De Kneipp methode. Ik doe dat als ik het 's morgens douche. Het verhoogt tevens de weerstand. Ik doe het onbewust, weet nu pas na aanleiding van het onderzoek van Dr. de Ronde dat slechte doorbloeding van de benen een eigenschap van een Klinefelter is.
Vrouwelijke Spieren
Klinefelter: ja, vrouwelijke eigenschap

Ik heb door de extra X vrouwelijke spieren. Daar bij komt nog dat de doorbloeding van de benen slechter is bij een Klinefelter als bij een normaal mens. Herstel van blessures in de benen gaat dan ook heel langzaam. Ik ben b.v. al 5 jaar bezig om er bovenop te komen van een ontsteking van de binnenminiscus. Als kind had ik eens een keer een open been. Een wond op mijn scheenbeen, die niet dicht wilde gaan. Het heeft 1 jaar geduurd voordat het geheelt was.
Vrouwelijke Vetverdeling En Borstvorming
Klinefelter: Ja, vrouwelijkheid

Ik heb door de extra X vrouwelijke vetverdeling. Bloedprikken is een ramp, kom altijd met hele blauwe plekken op mijn armen thuis. Ik heb ook heel smalle polsen, handen en schouders, borsten cup A, mocht voor mij ook meer zijn, die cup A. Allemaal vrouwelijk.
Er zijn Klinefelter die ook brede heupen hebben. er is er ooit een bij mij op bezoek geweest, waar dat duidelijk te zien was. Waarom ik dat niet heb komt hoogstwaarschijnlijk door het feit dat ik een mozaïek ben, vindt het wel jammer als ik eerlijk ben.

Mond Voorbij Praten
Klinefelter: Ja, vrouwelijke eigenschap

Een Klinefelter kan nooit een diplomaat worden, hij zegt wat hij denkt. Nu moet ik wel zeggen dat mijn zussen dat ook hadden, daar wordt het van geaccepteerd, van mij nooit, of moet ik zeggen van mannen nooit.
Klinefelter denken langzamer en praten soms daar te snel, ik heb het ook meestal direct door wanneer het gebeurt, Oeps denk ik dan. soms moeten mensen ook lachen om mijn directheid.
Een ding is wel een groot voordeel, je weet altijd wat je aan me hebt. Ik heb geen masker op, hetzij het masker man dt is hoe mensen me zien, maar ik ben geen man.
Blikveld
Klinefelter: Ja, vrouwelijke eigenschap

Het blikveld is de hoek die je ogen kunnen maken om te kunnen zien, als je hoofd vooruit staat. Dat is bij vrouwen, groter als bij mannen. De stamt nog uit de oermens tijd. De man ging op jacht en moest een goede kijk vooruit hebben. De vrouw bleef bij de kinderen en moest de kroost bij elkaar houden. Een vrouw kan en beetje achter zich kijken zonder het hoofd te bewegen. Ik kan dat ook. Ik zie ook altijd iedereen en alles.
In het TV programma "Hoe Zo" werd deze eigenschap bevestigd.
Hij ontstaat, door het feit dat vrouwen minder testosteron hebben dan mannen. Vrouwen hebben ook testosteron, dat is 10% van dat wat mannen hebben. En een tekort aan testosteron is nu typisch een Klinefelter eigenschap.
Ik rij een ligfiets op 3 wielen zie home pagina. daar is deze eigenschap wel belangrijk. Het is typisch dat in Zuid-Limburg maar 3 mensen zijn met zo'n fiets en laat dat nu 3 vrouwen zijn als ik mezelf tot het vrouwelijk geslacht reken.
Winkelen
Klinefelter: Soms, vrouwelijke eigenschap.

Ik ga graag winkelen. Dat is een typische vrouwelijke eigenschap en soms ook een Klinefelter eigenschap, veroorzaakt door die extra X.
Er zijn mensen die vinden dat onzin.
Ik ging altijd met mijn moeder winkelen, vond ik leuk vroeg ook altijd of ik mee mocht. Als ik zelf ga winkelen kijk ik nooit naar mannen mode, altijd naar vrouwen mode, ook als ik in de Apps winkel tegenwoordig altijd vrouwen mode, mannen mode interesseert me niet, heb ik ook niet gedaan. Ik had altij wel een pak aan maar dat moest van mijn moeder en ik luisterde dan maar, bang voor sancties, zit er nog in. ik draag dan wel geen pak meer, maar wel vaak een hemd.
Vriendinnen kleedde ik altijd opnieuw aan en al die verdienen zeiden ook altijd dat ik smaak had. Het ging dan niet alleen om kleding maar om het hele plaatje. Haren Make up enz. enz.

Klinefelter: Indirect
Osteoporose
Klinefelter: Indirect

Omdat men mij nooit verteld heeft dat ik een Klinefelter ben en daardoor een testosteron tekort heb, heb ik osteoporose gekregen. Natuurlijk is het ook erfelijk, mijn moeder heeft het ook, maar osteoporose heeft absoluut met het gebrek aan hormonen te maken, dus indirect met Klinefelter. Krijgen Klinefelters van af hun jeugd hormoonsuppletie , dan krijgen ze geen osteoporose.
Op vele sites en ook op de site van de Nederlandse Klinefelter vereniging staat dat elke Klinefelter osteoporose krijgt, dat is beslist niet waar. Sterker zelfs je kunt er van genezen, als je maar hormonen krijgt. hetzij het vrouwelijke of het mannelijke hormoon.

Spataderen
Klinefelter: Indirect

Er zijn mensen die denken dat spataderen met Klinefelter te maken heeft. Ik denk dat dit niet zo is. Het is zoals osteoporose, als het niet in de familie zit krijg je het niet. Van mijn moeder weet ik niet of ze spataderen had. Ze zat wel altijd met de benen omhoog na een zware werkdag en opgezwollen ware ze ook. Van haar zussen weet ik het wel, zij hadden spataderen. Dus ik heb het ook.
Spataderen is in eerste instantie erfelijk. Klinefelters hebben een slechte doorbloeding van de benen. Dat is waar. Ook ontstaan snel wondjes die slecht helen, daar heb ik ook last van. eerst dacht ik dat komt door de hond, door de vlooien, maar nu ik de hond niet meer heb, heb ik er ook last van. spataderen heeft dus ook een beetje met Klinefelter te maken, maar als het niet in de familie voorkomt krijg je het niet.
Bovendien is het zo, dat testosteron medicatie, ophoping van vocht veroorzaakt in de benen. De diagnose spataderen is dan ook moeilijk te stellen.
Dat moet men aan een arts over laten. Ik weet van mij zelf dat ik het probleem al had voordat ik testosteron kreeg. Koud, warm water baden, deed ik vaak als ik er last van had. Een remedie van Kneipp die goed werkt. Wandelen schijnt ook goed te zijn.
Bedplassen
Klinefelter: Indirect

Waarom indirect. Ook kinderen die niet het Klinefeltersyndroom hebben kunnen bedplassen, dat is inderdaad waar. Maar de oorzaak bij de klinefelter is de vrouwelijke spieropbouw die vaak ook nog zwakker is als de vrouw. Dat geldt dan ook voor de sluitspier. Door training gaat het weg. Is bij mij ook gebeurd.

Acuut Reuma
Klinefelter: Indirect

Klinefelters kunnen een storing hebben in het Immuun systeem. Acuut Reuma is zo'n storing. Het wordt ook wel jeugd reuma genoemd. Het openbaart zich in een leeftijd van ongeveer acht jaar door een dikke enkel, knie of elleboog. Acuut Reuma komt bij Klinefelters meer voor dan bij andere mensen, zo vertelde mij de directeur van de GGD in Heerlen.

Longontsteking
Klinefelter: indirect

Ik heb altijd last gehad van allerlei ontstekingen. Ik denk dat Klinefelters daar gevoeliger voor zijn.

Maagzweer
Klinefelter: Indirect.

Klinefelters zijn minder stressbestendig. De verklaring hiervoor is dat Klinefelter meer vrouw zijn dan man. Men gaat anders om met vrouwen dan met mannen. Men zou met een Klinefelter moeten omgaan zoals je met een vrouw omgaat, maar omdat alleen kenners kunnen zien of je een Klinefelter bent, wordt dat moeilijk, een oplossing zou kunnen zijn vrouwelijke hormonen in plaats van mannelijke.

Alhoewel een maagzweer een infectie is. Een ontsteking van de maagwand. Dus weer een ontsteking. Een maagzweer wordt vaak veroorzaakt door een teveel aan stress.

Nierstenen
Klinefelter: Indirect

De slechte stressbestendigheid kan ook de oorzaak zijn geweest van nierstenen. Ik at en eet natriumarm. Ik drink en dronk toen ook minimaal 3 liter op een dag. De uroloog wist het ook niet meer. Uiteindelijk zei hij dat ik maar minder vlees moest eten, maar dat deed ik al vanaf mijn 22ste niet meer.

Leverontseking
Klinefelter: Indirect.

Heb ik 2 maal gehad. In 1974 en in 1979. De A versie. Slechte hygiëne is de oorzaak. In 1974 werkte ik nog in een garage, toiletten waren meestal een ondergeschoven kindje. Alhoewel het bij mijn laatste werkgever toen altijd kraakhelder was op de toiletten, daar lette Gerrit wel op. Nee ik moet het thuis zijn opgelopen. Ik had een zus die medisch analiste was in het ziekenhuis in Kerkrade en wie weet heb ik het wel van haar, want Klinefelters zijn nu eenmaal gevoelig voor infecties.

Gewrichtsontstekingen
Klinefelter: Indirect

Gewrichtsontstekingen is schering en inslag bij mij. Binnenmeniscus zowel links als rechts, enkels links en rechts, maar nu ook de heup aan de rechterkant. Het kan niet op.
Ik loop al jaren met een pijnlijke knie. Zak er ook steeds door heen. De bovenbeenspieren zijn te zwak om het been recht te houden en dat is wel typisch klinefelter. Een echtgenote van een klinefelter mailde me dat haar man precies hetzelfde had. Als de spieren te slap zijn gaan de gewrichten verkeerd werken, waardoor er ontstekingen ontstaan. Dus indirect is de oorzaak Klinefelter.
Mijn spierstelsel en mijn botten stelsel schijnt zo zwak te zijn dat zowat alles scheef staat. Ik heb een verdraaiing van het bekken, dat uit de kindheid moet stammen, volgens de arts van het SGL. Hiermee is meteen bewezen, dat ik thuis het zware werk moest doen
Geil
Klinefelter: Indirect

Sinds ik testosteron smeer ben ik ontzettend geil. Het is dus een indirect gevolg van het Klinefelter zijn. Loop vaak uren met een erectie rond. Tot ik me dan maar weer eentje aftrek, en dan is het weer even over, want zie ik een lekkere meid, dan staat hij weer. De vrouw als lustobject. je hoort het steeds vaker, maar ik kan er niks aan doen. En elke vrouw is mooi. Dus je begrijpt het al. In het dagboek van 2008 heb ik er een stukje over geschreven.

Nadat in 2016 een waarde van 46nm/l werd geconstateerd, ben ik uit mezelf teruggegaan in stapjes van 10 naar 30 mg in plaats van 50 mg Androgel in overleg met de specialist terug naar 25 mg sinds April 2017. dat voelt een stuk beter. geen interesse meer in vrouwen. ook weinig erectie alleen op de top van mijn cyclus, want zoals vrouwen dat hebben heb ik ook een cyclus. een heel heftige, dat werd duidelijke toen ik Sustanon kreeg. daar werd ik door de twee verschillende cyclussen helemaal gek van.


Klinefelter: Nee of toch?
Blaasretentie
Klinefelter: Nee of Indirect

Suggestie 1
Nee, omdat het erfelijk is. Mijn vader is overleden aan blaas-prostaatkanker, had met zijn 45ste al last van slecht kunnen plassen.

Suggestie 2
Het kan natuurlijk ook ontstaan door een te sterke sluitspier die te sterk is geworden door te veel aan testosteron. Ik heb er de volgende theorie over.
Ik ben geboren als een Klinefelter. Met veel zwakke spieren. Omdat ik een mozaïek ben zijn sommige dingen normaal, maar ander dingen niet. Dus mijn blaasfunctie kan normaal geweest zijn. Ik plaste vroeger altijd in mijn broek of in bed. Ik kon het vaak niet ophouden. De blaas was sterker als mijn sluitspier. Dat heeft tot ongeveer mijn 12, 13 jaar geduurd voor dat het minder werd, het heeft tot mijn achttiende geduurd voor dat ik het beheerste. Ik kreeg thuis altijd slaag, als ik in mijn broek of in bed plaste, als dat het enige was geweest waar ik slaag voor kreeg, dan zou het nog meegevallen zijn, maar als je voor het geringste een pak slaag krijgt probeer je, de dingen die te voorkomen zijn zelf te verhelpen. Je gaat ophouden, je gaat het naar de WC gaan, steeds verder uitstellen. Dat daardoor de blaas steeds slechter wordt, komt niet in je op. De verschrikking en de angst van geweld zijn te groot. Als je ouder bent, blijf je het gedrag van ophouden vertonen. Soms zien mensen dat aan je dat je dat doet en zeggen dan, Vincent als je naar de WC doe het dan, dat doe je dan ook een tijdje, maar je vervalt dan weer terug in je oude gewoonte. De blaas wordt niet alleen groter, maar ook zwakker. dan krijg je met je eenenvijftigste jaar plotseling testosteron en als ik niks zou doen, dan worden onder invloed van testo de spieren al sterker.
Het kunnen plassen ging vanaf die tijd achteruit. Het vreemde was echter, dat als ik alcohol dronk, ik wel goed kon plassen. dat versterkt mijn theorie, want alcohol verslapt de spieren. Het proces ging langzaam. Tot augustus 2006 kon ik nog staand plassen. daarna nog alleen maar zittend. 5 januari 2007 werd blaasretentie vast gesteld. Natuurlijk is het groter worden van de prostaat ook een langzaam proces., maar ik heb geen afwijkende PSA en ik ben minder testosteron gaan gebruiken, ik zit op de helft van wat ik eerst had. Mijn plasfunctie is niet terug terwijl mijn blaas wel kleiner wordt.

Volgens mijn Uroloog zou het best suggestie 2 kunnen zijn. En wie weet, als mijn vader beter was behandelt in het ziekenhuis toen hij naar het ziekenhuis ging met plas problemen toen hij ongeveer zestig jaar was is het ook wel erfelijk en had hij ook blaasretentie. en is het toch erfelijk.

Dyslexi
Klinefelter: Nee

Dyslexie is een een erfelijke aandoening die op de mannelijke lijn ligt. Dus je hebt het altijd van je vader en niet van je moeder. Mijn vader had het ook. Je merkte dat niet zo aan hem, maar mijn vader had altijd in het spreken problemen met moeilijke woorden. Van mijn zussen is er nog een met dyslexie.
Hol-voeten
Klinefelter: Nee

Ik heb geen hol-voeten, dat hebben ze me wel wijsgemaakt, maar dat is niet zo. 18 jaar geleden had ik volgens de toenmalige huisarts, platvoeten, dat was al een foute conclusie ik had gewoon overgewicht en daardoor doorgezakte voeten. 14 jaar daarna meende men dat ik holvoeten had. Ook dat is niet waar. ik heb wel heel smalle voeten, gewoon vrouwelijk. Wel met maat 43/44, dus probeer maar eens een passende schoen te krijgen. Met dat 15 cm te lange benen lichaam ligt het zwaartepunt altijd verkeerd. Daar komt nog bij, dat ik helaas geen vrouwelijke heupen heb, veel Klinefelters hebben dat, waardoor ik eigenlijk een te zwaar bovenlichaam heb op vrouwelijke voeten en spieren, want ik heb vrouwelijke spieren. Heb je dan ook nog overgewicht, dan kom je niet meer vooruit. Lopen was altijd al een probleem. Ook als kind. Ik rij, reed een scootmobiel en mijn ligfiets. Maar gelukkig ben ik 45 kilo afgevallen en ben ik nu bezig met krachttraining om de spieren dat te laten doen wat ze moeten doen, mij laten lopen. Ik moet mijn knieën wel tapen, dat hebben ze me geleerd, maar het wordt steeds beter.
Scheel
Klinefelter: Nee

Erfelijk. Bij ons thuis waren nog 2 meisjes die het hadden. Zij zijn allebei geopereerd aan de ogen. Ik niet de specialist durfde het niet. Waarom is gokken. Misschien is hij er toen al achter gekomen dat ik anders was. Het was nota bene in die tijd werelds beste oogarts. Prof. Stolz die dat niet durfde.

Verstopte Neus
Klinefelter: Weet ik niet.

Ik heb altijd mijn neus verstopt. Als kind moest ik een nachtbeugel dragen, dat ging niet, omdat ik dan in de nacht geen lucht kreeg. Ik heb er wel over geklaagd, maar zowel mijn ouder als mijn artsen deden daar niks mee. Sterker nog de Tandarts die de beugel maakte zat in Heerlen in de Laanderstraat en daar ging ik als jongetje van een jaar of 8 elke maand zelfstandig naar toe. Die tandarts met de naam Duisings sloeg mij altijd om dat ik de beugel niet droeg. In die tijd kon dat allemaal.

Nu kan het een allergie zijn. Vergeet niet, dat 500 meter bij ons vandaan een steenkoolmijn, de staatsmijn Wilhelmina, lag, die heel wat stof verspreide. Toen deze gesloten werd, heb ik er ook een tijdlang geen last van gehad. Op mijn 33 ste levensjaar was de allergie weer terug en vanaf de tijd dat ik en hond heb is de toestand verslechterd. De laminaat die ik gelegd heb, verbeterd de toestand wel enigszins, maar ik moet toch nog in de nacht iets in mijn neus spuiten om lucht te kunnen krijgen.
Nu heb ik van enkele Klinefelters gehoord dat zij dat ook hebben. Ik ken een Klinefelter die taaislijm heeft. Zou de overproductie van slijm toch een Klinefelter-eigenschap zijn? Ik weet het niet.

Fruit Allergie
Klinefelter: Weet ik niet

Allergieën en astma, komt in ons gezin veelvuldig voor. Vanaf mijn 33ste ben ik allergisch voor de meeste soorten fruit. Alleen banaan en mango (gekookt) kan ik eten. Vroeger kon ik altijd alles eten.

Hooikoorts
Klinefelter: Weet ik niet

Vanaf mijn 33ste last van hooikoorts, Alleen in het voorjaar. Fruitbomen en notenbomen zijn de boosdoeners.
Allergeen worden verergerd door de consumptie van suiker en alcohol.
Invloed van Suiker.
Klinefelter: misschien

Klinefelter hebben vaak last van overgewicht. Je zou het tekort aan hormonen er in kunnen verklaren, want is het niet zo dat vrouwen, maar ook mannen in (mindere mate) dikker worden als ze de overgang gehad hebben. Maar is dat wel zo?

in Juli 2015 reed ik van Kerkrade naar huis in Heerlen ik was bij een vriend geweest, die problemen had met zijn Apple computer en omdat ik daar in gespecialiseerd ben, help ik mensen met hun Apple.
Toen ik bijna thuis was, kreeg ik last van hartritmestoornissen, ik dacht in eerste instantie dat ik een hongerklop had, maar dat was het achteraf gezien niet. Thuis gekomen iets gegeten en na 2 uur ging het over. Een paar dagen daarna gebeurde hetzelfde toen kwam ik terug van Heerlen met mijn ligfiets. Ik naar de dokter met het verhaal, die me door stuurde naar de cardioloog. Daar constateerde ze dat ik niks had, buiten overgewicht en een veel te hoge bloeddruk. Die al eerder geconstateerd was door mijn endocrinoloog, maar de huisarts, wilde er toen niks aan doen. Nu werd ze gedwongen om iets te doen. Het euvel bleef, soms had ik er last van. Het had met mijn eten te maken. Na het uitfilteren van wat ik at, kwam ik tot de conclusie dat ik een suikerallergie had.

Mijn toenmalige huisarts had er nog nooit wat van gehoord en deed ook voor de rest niks om het te onderzoeken, dat was voor mij de aanleiding om van huisarts te wisselen, met de hoge bloeddruk deed ze niks en nu weer niet.

Dat ik een suiker allergie kreeg lag in de lijn van de verwachtingen van de laatste jaren in 2010 kreeg ik lactose intolerantie, gevolg door een alcohol intolerantie in 2014, allebei een vorm van suiker.

Dus ik ben me eerst eens gaan verdiepen wat er met de suiker aan de hand is.
in het jaar 1964 ontdekte Amerikaanse specialisten dat suiker hartproblemen kan veroorzaken. De suikerindustrie kocht de Harvard Universiteit om (daar zijn bewijzen van) die moesten deze stellingen de kop indrukken en tevens de schuld geven an de cholesterol. Wat een onzinverhaal blijkt te zijn. De cholesterolwaarde, als je vleeseter bent en vettig eet, is hoog, Maar dat is niet erg. In landen zoals b.v. Frankrijk is de gemiddelde cholesterol waarde hoog, maar het aantal hartinfarcten de laagste van Europa.
Cholesterol is een lichaamseigen stof.

Suiker niet.

Men komt er langsaam achter dat koolhydraten, het teveel ervan de enige veroorzaker is van overgewicht. De meeste koolhydraten zitten in suiker. Daar eten we te veel van. Soms onze eigen schuld vaak ook niet. Maar bij dat laatste wil ik wel een groot vraagtekens zetten.

Door dat suiker probleem, stopte ik met het eten van suiker, toegevoegde suiker, want ik heb het niet over de suiker die van naturen in groente zit of fruit, maar suiker die door de mens wordt toegevoegd aan een product.

Je doet de raarste ontdekkingen, als je je daar mee bezig houdt. Wist je dat in tandpasta suiker zit. De gaatjes in de tanden bestrijden met suiker. Hoe paradoxaler kan het zijn. Nu ben ik wel vegetariër, maar in worst zit suiker in bruinbonen op blik ook en vrijwel alle blikgroente. Waarom is dat, overal die suiker in. Men heeft ontdekt dat suiker in een bepaalde verhouding tot vet de receptoren uitschakelt om te stoppen met eten, dus men blijft door eten. Puur winst bejaag van de levensmiddelenindustrie, dat daar mensen aan dood gaan interesseert hun niet.

Door te stoppen met het eten van suiker ging ik van 120 kilo naar 100 kilo en toen viel ik niet meer af. Daarop ben ik minder brood gaan eten en omdat ik hetzelfde bakte, ook een andere samenstelling van het brood. Ik zet het recept hier onder. In de kortste keren viel ik af naar 73 kilo. Zoveel was ik nog nooit afgevallen, ik was wel eens van 97 naar 63 gegaan, maar van 120 naar 73 wow. Als je geen suiker meer gebruikt was het meest opvallende bij mij, dat ik ook stopte met zout bij het eten te doen. Suiker en zout maken je smaak kapot. Ik weet nu hoe zoet brood is zonder suiker, hoe zoet een wortel is enz. suiker is totaal overbodig. Als je aan suiker ontwent bent, kun je rustig een taart maken zonder suiker, hij smaakt net zo lekken voor mij als met suiker. Daar zorgen de koolhydraten voor die in het meel zitten. Een oud wafel recept van mijn moeder is zonder suiker. Suiker was 100 jaar geleden een luxe product. De gewone arbeider at geen suiker. Zonder suiker smaakt die wafel net zo lekker als met suiker, mits je nooit suiker gebruikt zoals ik.
Ik ben natuurlijk ook gestopt met rijst macaroni en aanverwante en aardappelen heb ik nooit gebruikt. Daarvoor in de plaats zijn peulvruchten gekomen. Je komt wel een hogedrukpan aan te schaffen om die gedroogde bonen te koken, zonder lukt niet.
Mijn hoge bloeddruk is weg, gestopt met de pillen. Bloedsuikerwaarde van 5,9 naar 4,7, mijn testosteron waarde steeg door de gezonde voeding, Met de Androgel van 50 naar 25 mg, waar door mijn PSA waarde zakte van 4,3 naar 2,6.

Nog iets, afvallen gaat het makkelijkste in de maanden juli tot november. Ga nooit in de winter afvallen dat lukt bijna niet. Je lichaam heeft energie nodig om je warm te houden, tenniste als je in een niet warme omgeving zit. Mijn thermostaat staat altijd op 18,5 graad in de winter. Er zijn plekken waar het een stuk warmer is.

Het brood recept:
ik heb een Panasonic broodbak machine. Het brood lukt het beste als je hem op de timer zet. ik bak mijn brood het 's nachts dan heb ik er geen last van de timer op 13;00uur dan heeft het een goede rusttijd.

In mijn kom van de broodbakmachine gaan:

150 gram volkoren rogge meel
400 gram volkoren tarwemeel
4 gram zout
300 ml water.
12 gram gist doe ik in de dispenser die op mijn zit.
op mijn broodbakmachine is het programma 5, maar dat kan verschillen.

Als de het bakken klaar is, laat het brood even in de machine, dan bakt het nog na. Daarna leg je hem op een rooster want het brood is te nat en moet drogen. Als het na een 6-8 uur droog genoeg is leg je het in de ijskast in een plastic zak, want doordat er geen toevoegingsmiddelen in zitten gaat het in de buitenlucht na 2 dagen schimmelen en in de ijskast blijft het 4 tot 5 dagen goed.

Tot slot
Van vet wordt je niet dik je wordt alleen dik van toegevoegde suikers in welke vorm dan ook. maar ook van de combinatie 1:1, 1 deel suiker met 1 deel vet.

Och ja waarom kreeg ik die hartritmestoornissen in 2015, ik had een kopje Lipton the gedronken. Lipton doet kandij suiker in haar theezakjes.
Ik drink nu nog alleen maar water uit de kraan. Dat kook ik en laat het ook weer afkoelen. Is heel goed voor de huid.

Klinefelter hebben vaak last van overgewicht. Je zou het tekort aan hormonen er in kunnen verklaren, want is het niet zo dat vrouwen, maar ook mannen in (mindere mate) dikker worden als ze de overgang gehad hebben. Maar is dat wel zo?

in Juli 2015 reed ik van Kerkrade naar huis in Heerlen ik was bij een vriend geweest, die problemen had met zijn Apple computer en omdat ik daar in gespecialiseerd ben, help ik mensen met hun Apple.
toen ik bijna thuis was, kreeg ik last van hartritmestoornissen, ik dacht in eerste instantie dat ik een hongerklop had, maar dat was het achteraf gezien niet. Thuis gekomen iets gegeten en na 2 uur ging het over. een paar dagen daarna gebeurde hetzelfde toekwam ik terug van Heerlen met mijn ligfiets. Ik naar de dokter met het verhaal, die me door stuurde naar de cardioloog. Daar constateerde ze dat ik niks had buiten overgewicht en een veel te hoge bloeddruk. die al eerder geconstateerd was door mijn endocrinoloog, maar de huisarts, wilde er toen niks aan doen. Nu werd ze gedwongen om iets te doen. Het euvel bleef, soms had ik er last van. het had met mijn eten te maken. na het uitfilteren van wat ik had kwam ik tot de conclusie dat ik een suikerallergie had.
Mijn toenmalige huisarts had er nog nooit wat van gehoord en deed ook voor de rest niks om het te onderzoeken, dat was voor mij de aanleiding om van huisarts te wisselen, met de hoge bloeddruk deed ze niks en nu weer niet.

Dat ik een suiker allergie kreeg lag in de lijn van de laatste jaren in 2010 kreeg ik lactose intolerantie, gevolg door een alcohol intolerantie in 2014, allebei een vorm van suiker.
Dus ik ben me eerst eens gaan verdiepen wat er met de suiker aan de hand is.
in het jaar 1964 ontdekte Amerikaanse specialisten dat Suiker hartproblemen kunnen veroorzaken. De suikerindustrie kocht de Harvard Universiteit om (daar zijn bewijzen van) die moesten deze stellingen de kop indrukken en tevens de schuld geven an de cholesterol. wat een onzinverhaal blijkt te zijn. de cholesterolwaarde. Als je vleeseter bent en vettig eet, is de cholesterolwaarde hoog, Maar dat is niet erg. Landen zoals b.v. Frankrijk is de gemiddelde cholesterol waarde hoog, maar het aantal hartinfarcten de laagste van Europa.
Cholesterol is een lichaamseigen stof.

© augustus 2003 Vivienne Crutzen mail me